:)

Корисна iнформацiя

Головна Корисна iнформацiя ⁄ Корисність м'яса

Корисність м'яса

 

Щоденна заміна однієї порції будь-якого м'яса (свинини, яловичини, телятини, баранини і виробів з них) курятиною або індичатиною знижує на 19% ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС - головна недуга нашого часу, проявляється болями в серці, аритмією, серцевою недостатністю, інфарктами і раптовою смертю). 

Свинина по хімічному складу відрізняється від яловичини великим вмістом жиру і меншим вмістом білків і води. Це обумовлює її більш високу калорійність. Свинячий жир більше легкоплавкий, ніж яловичий. При додаванні свинини в фарш підвищується його засвоюваність організмом людини і поліпшується смак ковбасних виробів. Нежирна свинина містить до 0,1 кг жиру на 1 кг продукту, напівжирна -
не менше 0,3 і не більше 0,5 кг.

 

З точки зору фізіології харчування м‘ясо птиці є дуже важливим джерелом білка в раціоні як здорових, так і хворих людей.

 

 За кількістю ненасичених жирних кислот і низькому рівню насиченого жиру м’ясо птицІ стоїть попереду свинини та яловичини з дієтичної точки зору. Саме тому темпи зростання споживання м‘яса птиці в розвинених країнах вищий, ніж для інших типів м’яса.

 

Фахівці стверджують, що м'ясо зберігає всі смакові і поживні властивості тільки в свіжому вигляді. Його можна не більше тижня зберігати в спеціальних холодильниках з так званої «нульовою зоною» (коли підтримується температура на рівні 0 градусів, в продукті не розвиваються бактерії і м'ясо залишається свіжим).